Wie zijn wij?

niet van toepassing

Als Stichting Leergeld Haaksbergen richten wij ons op kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Deze kinderen dreigen door de financiële situatie buiten de boot te vallen als het gaat om binnen- en buitenschoolse activiteiten. Wij zetten ons in voor deze kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Onze missie is dat elk kind kan meedoen. Want nu meedoen is later meetellen in de maatschappij!

Het kan hier gaan om schoolspullen, muziekles of een lidmaatschap bij een sportvereniging. Wij bieden de kinderen een opstapje, waardoor ze toch deel kunnen nemen, kennis kunnen opdoen en vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Structuur van de organisatie

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. Voor de directe ondersteuning van kinderen zijn op dit moment meer dan 110 Leergeldstichtingen actief in 75% van de gemeenten in Nederland. Vanuit deze stichtingen werken vrijwilligers met grote lokale betrokkenheid. Samen zijn deze stichtingen verenigd in de Vereniging van stichtingen Leergeld in Nederland. In Den Bosch hebben we een landelijk bureau.

Als lokale stichting werken wij voornamelijk met vrijwilligers, volgens de Leergeld formule. Het lokale bestuur leidt de Leergeld-stichting en zorgt voor lokale fondsenwerving en PR. Onze coördinator heeft de dagelijkse leiding en coördineert de werkzaamheden van de intermediairs. De intermediairs bezoeken de gezinnen, kennen de bestaande voorzieningen en begeleiden de gezinnen bij de hulpvraag.

Coördinator
Onze coördinator Karla Busschers, is doordeweeks telefonisch bereikbaar op nummer 

06 335 65332

Bestuur
  • Wim Briggeman, voorzitter
  • Hendrik-Jan Koppelman, secretaris
  • Harry Naber, penningmeester
  • Deborah Goorden, bestuurslid
  • Sandra Wielens, bestuurslid